Pages

August 28, 2021

Puff | Karipap Kelim

Bahasa dan video seminit di bawah :) 

English version and one minute video below :) 


Terap dan tekap


 Beraneka spera 



First or second attempts to make karipap, I didn't have a mold at that time. So, I used a round cup as the pastry cutter.

Put the fillings in, fold it half and sim at the edge. I love the hand- simmed karipap as it became crustier at the edge after frying. 


The sizes were not standardized. I've made karipap with but, inappropriate for frying They pastry easily breaks, yet very delicious. The fillings were chicken, carrot for sweetness and potatoes to stabilise the taste. 


When first mixing the pastry, the mixture will take time to combine. At this time, I know and don't get panic to start add water or flour. Just knead and roll flat, and cut them. 


It was the first time making it but many times I have been eating karipap when I was a little girl, since I have an aunty who is interested in cooking classes.


I felt like an achievement when the karipap came out delicious as my aunty's. My mom has never make any karipap on her own ever, since I already have my aunt to gave us the treats. 


Hope you all have an amazing day. ❤️


Percubaan pertama atau kedua kali buat karipap berjaya dengan menggunakan cawan plastik untuk tekap pastry.


Lepas tekap, letak isi, lipat dan kelim sendiri tepi karipap itu. 

Saya lebih suka makan bahagian  kelim terutama kulit yang di adun dengan mentega. 

Kelim sendiri ni kekurangannya bagi yang kurang pakar ni, saiz jadi tak sama besar. 


Saya suka adunan pastry dengan mentega tetapi kurang sesuai  untuk goreng kerana ia mudah pecah walaupun amat sedap. 


Inti karipap jadi sangat sedap bila ada ayam, lobak merah yang memaniskan dan juga kentang menstabilkan rasa yang lebih dan yang kurang. Sedapkan. :)


Ini pertama kali saya membuat karipap dan semasa kecil saya selalu mendapat rasanya hasil kerja mak saudara saya yang suka memasak dan belajar masak di kelas tertentu. 


Saya sangat teruja dengan kejayaan dapat membuat karipap ini yang sama sedap macam mak saudara saya buat.

Ibu saya tak pernah buat karipap dan tak perlu sebab selalu dapat juadah lazat ni dari saudaranya. 


Moga berbahagia selalu ❤️


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin