Pages

March 15, 2016

Segmen TOP BLOGGER 2016

Assalamualaikum
Saya ditag oleh blogger PI Paridah Ishak dan saya nak tag semua rakan blogger. Jom memeriahkan segmen ini :) Terima kasih sis PI.http://karyaku-paridahishak.blogspot.my/2016/03/segmen-top-blogger-2016.html?m=1

menunggu cinta | ikatan cinta | bond of love

Sebenarnya ingin saya memohon tips dari rakan blogger tentang hal lain tetapi sebelum miliki itu saya terkenang ketika dulu saya menunggu cinta dan ingin miliki cinta. Dengar lagu dalam video di atas boleh klik dengar lirik "kenapa bersedih, bila seseorang meninggalkan kamu".

Lagu ini menjadi pilihan anak buah saya untuk permainan "musical chair" di majlis hari jadinya. Teringat pula patut buat ke  majlis hari jadi untuk Faiq hampir tiba kerana belum pernah buat lagi. Mmm...

Eh terlebih pulak tentang anak buah, ya tentang saya yang dengar lagu  liriknya "Jika jatuh cinta dengan Allah, takkan kecewa". "Ya Allah diri ini milikMu". "Ikatan cinta denganMu berkekalan "

Memang terharu dan keliru kerana cinta itu macam lain kan untuk orang muda, saya tak muda sangat pun tetapi perspektif cinta tu lain. Liriknya "bila jatuh cinta dengan seseorang, senyuman dengan bersusah hati, bila jatuh cinta dengan Tuhan memberi ikatan yang hidup lagi bersinar".  Itu la ceritanya suka dengan liriknya wlaupun saya cuba fahamkan lagipun kita biasa dengar - kenal diri dulu baru boleh kenal orang lain-. Tetapi lagu ini membuka mata dan hati juga. Cinta Allah dulu baru manusia, manusia tu mesti la, ibu, bapa.. Rasanya kumpulan raihan dapat pahala ni. Sebab saya mula jatuh cinta dengan Tuhan. Bila saya minta diri dengan kawan saya untuk solat, mereka tanya saya kerana teringin nak tahu saya doa apa dalam solat tu, ada kawan cakap beliau dah pakai tudung sekurangnya dah selesai sebhagian kan sebab saya belum bertudung kan tapi bersolat. Semuanya mengharapkan Tuhan memahami sahaja, Alhamdulillah yang bukan Islam ditunjuk jalan yang benar. Bila ingat balik, saya sorang diri ja pegi ke surau di Sungei Wang Plaza, sunyi dan seram kerana di tingkat atas.
Thank you nephew


Alhamdulillah kepada anak buah dan ibunya juga kerana kenalkan lagu '"bond of love . Love you both too. Harap dapat hayati lagu Raihan. Lirik seterusnya "Come to Allah you ll never fail. Bersama Allah hidup berjaya". Ameen.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin