Pages

May 25, 2016

beri ikan bertahan sehari, mengajar mengail untuk seumur hidup

Syukur ada laman membeli belah ini. Lihat gambar lamannya sangat menarik dan menepati citarasa saya yang suka kehijauan.

Sebelum ni saya dimurahkan rezeki dengan pemberian dalam akaun kan ada dalam entri yang lepas. Sejak tu, saya penat betul tau sebab asyik buka website AirAsiago. Sekejap ye, emak saya call ni hehe bagitau beliau ada di Paradigm uruskan no PUK telefon.

Ya Allah penatnya nak travel tau bukan penat travel penat check harga tiket dan nak buat keputusan saja. Kenapa susah nak buat keputusan sebab wangnya wang pemberian (ikan) itu walau syukur rasa cukup masih perlu pertimbangkan...pasti hendak buat pelaburan yang betul kan. Untuk bersedekah baju pun baru ni ja emak pesan bagi yang kain sejuk, ok saya cakap kena berdoa dimurah rezeki permudahkan perbelanjaan saya.

Berbalik kepada melayar laman tiket ni..kalau saya screen shot -  pergi ke Perth RM900 untuk seorang sekali dengan hotel cuma bawa duit belanja saja..berbaloi kan. Ok cuma masih dalam persediaan sebabnya menanti ikan diberi lagi. Tak boleh jadi, tetap berdoa lagi. Syukur dapat website membeli yang serba serbi ni, barang keperluan tidak bertoksik untuk kesejahteraan. Mudah. Dari situ boleh buat keputusan nak travel ke nak pandai mengail ke semua ada, rupanya ikan yang diberi itu masih hidup hehe.. biar ia beranak pinak boleh makan untuk masa panjang.. jadi punca rezeki. Berbalik kepada keperluan. Tanya diri apa keperluan hari ini dengan kemahiran yang sedia ada. Kemahiran memancing tak perlu belajar sebab kemahiran membeli belah sudah ada, cuma di pasaraya mana ja..amboi buat trailer pulak ni. Selebihnya menyusur, inshaAllah.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin