Pages

April 5, 2016

Syukur ada tempat menumpang

Alhamdulillah saya dapat mesej dari kakak tersayang yang beliau boleh menjaga anak-anak kalau kami hendak ke umrah. Beliau minta bagitau awal kerana beliau pun perlu bincang dengan anak-anaknya dan abang ipar jika tarikh berselisih dengan rancangan mereka.

Beliau cakap pergi umrah dan suruh saya pasang niat, itulah, pegi umrah tu ambik masa 2 minggu juga. Ustazah pun pesan pegi sendiri suami isteri dulu. Macam tak bagi bawak budak-budak tu :)

Seperti biasa saya ingin juga hendak ke tempat tidak jauh yang ambik masa satu hari satu malam ni, saya main main bertanya emak saya la untuk letak budak-budak ni, emak cakap boleh cuma  risau tentang tangga di rumah beliau ja. Dalam foto Faiq fokus tonton tv, kalau..

Fadya ni budak yang tegas jugak, kalau nak main tu memang ajak betul-betul. Tarik seluar Faiq pun muka relek ja. Kalau Faiq tak nak ke apa, merajuk..kalau siapa tak faham, susah jugak nak pujuk.

Pernah jugak saya tinggal budak-budak ni, saya sediakan stamp pad barang stationery yang baru untuk Faiq, magic ink yang baru highlighter...saya cakap kalau budak-budak buat hal, keluarkan barang ni satu-satu,..siap ada strategi tu :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin