Pages

April 20, 2016

minum kopi


Rasa macam nak minum kopi, duduk-duduk tengok luar tingkap cafe di hong kong. Tak pegi ke tempat tourist attraction pun tak pa tapi cuma bersiar-siar di bandarnya, rasa rugi ke? Dah sampai tak ke mana. Yang penting sempat menikmati kapal terbang naik turun di airport di dalam laut tu berbelakangkan bukit, dulu airport hong kong di tengah bandar. Say peminat airport, setiap kali tengok pun duk jakun.

Naik kapal terbang pun dah rasa melawat ke tempat baru sebab suka lihat pramugari kalau KLM/Cathay pramugarinya dibawah ni, tak perlu ambik yang muda pun.

Google
Masuk dalam perut kapal terbang suka tengok pra mugari bilang jumlah penumpang. Lepas tu tunjuk cara penggunaan alat kecemasan.

Yang paling ternanti makanannya dengan pencuci mulut, nanti di tanya nak kopi ke teh, memang tertarik dan akan tertarik lagi suasana di dalam penerbangan. Kat umah ni tak da pula yang tanya tea or coffee kan..

Sampai di sana, kalau ada duit boleh naik taxi, kalau nak bayar dengan credit card pun boleh, ada mesin swap dalam teksi seperti di singapura jugak. Kalau naik ketapi, permandang bandar besar tak nampak hijau sangat. Nampak batu seperti diatas.

Sampai hotel, rehat sekejap, keluar cari makan. Masuk hotel, paling suka lihat permandangan dari screen tingkap. Kalau negara tiada tanah ni, kedudukkan meninggi, permandangan kena la tunduk ke bawah.

Turun minum kopi keesok hari juga merehat kan minda dan fizikal.

Lepak di cafe dalam negara orang ni pun saya mudah nikmati dan rasa teruja. Kadang terfikir yang datang itu salah satu gaya hidup sedang-sedang kosnya.

Bila jalan-jalan cari makan di restoran pakistan ke, singgah la posing di tepi jalan di dalam bandar, tangga yang menjadi trademark di sana, yela semua meninggi ja.

Tiket ke hongkong masa saya beli cuma RM199. dulu-dulu RM1300. Memang  harga sekarang nak pegi balik pun boleh, cuma dengan izinNya juga. SubhanAllah. LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin