Pages

January 19, 2016

berlakon semasa tonton | acted outta tv | tentang saya & emak

 Fadya watches and saves, Faiq prints out
Tonton tv salah satu medium anak-anak saya belajar perkataan, vocab atau expression. Cara ini tak berapa efektive. Ada cara lain, nanti saya cerita di tempat yang sama di waktu yang lain :) Sebab hari ni nak catat tentang Faiq ni bila tengok tv dia berlakun sama. Saya memang teringin nak ambil foto/video faiq sambil tengok tv sebab dia pun lari atas bumbung macam dalam cerita Tangled tu.

Ye dulu kami ambil peluang rehat ja tapi sempat juga ambil pic di atas tu. Fadya duduk memahami manakala Faiq melompat berlakun jadi kuat macam aktor dalam TV tu.

Masa saya karang post ni, cuaca sangat panas en suami dah nak balik, muka sangat berminyak. Tambahan pula saya baru lepas bercakap dengan emak saya, beliau minta saya tolong contact adik sayasebab dia cuba tak berjawab. Emak sangat merindui adik saya yang berada di luar negara. Emak cakap kakinya lenguh. Kakak suruh emak gi spa, tapi tak da masa, emak kesian bapa tinggal sorang. Emak beritahu kakak pegi spa kat mutiara damansara, (teringinnya saya hehe) bagi cantik, kakak pegi waktu suaminya kerja. Cakap spa bagi bersih Tu yang saya rasa selekeh ni sebab panas muka berminyak ni. Nak cuci muka dekat sinki. Ok sambung lagi ye. (Draft tadi)

aktiviti bagi makan kucing

2nd cat / kucing kedua
Tajuk tu ala ala tajuk dalam siaran majalah 3 tu hehe (sori tukar tajuk pula)...Fadya terlalu minat kucing, kami beri galakkan kepadanya untuk bagi makan kucing bila ternampak kucing saja. Tak bersedia untuk bela lagi.  Tapi pagi-pagi dah nak feed cat, new cat (different cat). Pandai pula nak kucing yang lain. Dalam kereta, kami letak tong susu yang di cat warna putih dan diisi makanan kucing, ada pot dan sudu plastik. Terjumpa kucing terpaksa la satu keluarga duk tcit cit cit, yeow yeow, memanggil.

Pic Fadya pegang beg tu rasa kesian pula sebab dia nak bawa beg tapi tertinggal. Tiba terjumpa beg plastik warna pink, sukanya dia usung beg tu penuh gaya. Tengok muka fadya muncung ikut patung kucing belakang tu. Apa simpulan yang saya bole dapat dari membuat aktiviti makan kucing ni, Fadya lebih memilih bekas yang cantik untuk kucing. Haha saya pula nak tergelak. Pagi tu saya cari bekas untuk bekalan buahnya tak abis, jadi saya ambil yang kecil ja warna putih macam dalam pic atas tu. Fadya cakap this for cat. La untuk fadya la. Fadya want pink kaler. Dah lambat saya campur ja dgn bekas roti yg pink bekalan sekolahnya sebab dalam tu ada dua bahagian.  Her observation, dengan pemerhatian Fadya pun buat kesimpulan :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin