Pages

June 30, 2016

cendawan berisi | stuffed portabello


Terima kasih kepada Kak Noor dan Nohas memberi inspirasi untuk masak sendiri mushrooms besar ni, cendawan sumbat. Biasa makan kulat ni di rumah kakak, al maklum la anak-anak sedara berdarah campur kulat pun lain dari lain. Emak cakap kakak masak sedap sebab letak bahan-bahan mahal dan sedia sedap bila masak skit  ja..pun rasa enak.

Ok semalam saya pun cuba.. risau bunyi bising di dapur budak-budak turun akan makan masa melayan dari makan kulat pula nanti.

Bahan cuma ayam cincang dan bawang kuning. Bawang holland ye namanya ni bila pan fry lama boleh jadi caramel manis.. kena tanya chef atau jap lagi saya google. 
Fadya pakai gogle di mata nak berenang sekali kasut raya tu

Orang yang nak makan sama pun tolong.  Letak dalam oven, duduk potong buah plums dah tit tit tit bunyi oven. Letak elok elok, angkat garpu cucuk, potong skit ngap mmmm sedapnya mmm terasa di bibir lagi ni.. nikmati tidak lama coih anugerah Allah Fadya turun dengan goggle siap berkasut raya.. aii dah tak sabar ye nak raya.. sampai tak bole tido ye nak :) takkan la nak sambung dating, ngap laju-laju.. bawa bertenang dengan puteri la

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin