Pages

August 11, 2014

kebahagiaan berganda / double happiness / wedding

saya menghadirikan wedding of the year, anak jiran emak bapa saya. anak jiran kelulusan kedoctoran dan menantu pun sama. Yang memberi speech pun pun doctor iaitu kakaknya dan abang ipar juga seorang doctor.

rasa sayu bila ingatkan masa kecil mereka tapi sangat meminati keluarga ini bersatu menjayakan majlis. Dan persembahan nyanyian diterbang dari Arab Saudi iaitu aunty mereka.

"Mengingatkan majlis perkahwinan saya yang sangat simple yang didoakan oleh abang sendiri, MC sepupu yang cantik, khatam quran anak anak buah sendiri, ucapan dari kakak sendiri, slide show diusahakan oleh adik sendiri, persembahan dari anak-anak buah bermain guitar dengan lagu "to love somebody". akhir sekali saya diucap tahniah dari seorang student senam saya iaitu anak dato' pemilik channel TV (jiran lama patents juga), menyatakan dia akan buat wedding macam wedding saya,  dia suka sangat, rasa honoured juga dapat complement macam tu dari orang yang berada, yang kapal layar beberapa bilik ingin buat kenduri yang kecil ja. Sangat bersyukur, entri ni buat saya Rindu dan cintanya kat  en hubby heee :) beliau la watak pertama :)"

parents duk sembang
anak buah melarang berflash kerana mengganggu suasana

majlis akad nikah mereka di Carcosa Seri Negara. Sampuk emak, memberitahu rakan semeja bahawa lagu yang dipasang adalah lagu "Everything i do, i do it for you" Rakan semeja yang  dari singapore tu terkejut seorang "nenek" tahu lagu itu. Penyanyinya "Brian Adam" sambung emak saya, tergelak besar mereka sambil berkata nenek tercanggih yang kami pernah jumpa haha..

Bila nak bergambar pulak, emak enggan bergambar sebab takut  gambarnya "merosakan facebook", lagila mereka tergelak..


Kakak saya pula tak sabar nak buat kenduri juga, nak simple yet personal.. saya cakap buatla tepi pantai macam kawan saya buat tepi pantai, semua hadirin sangat sporting berpakaian tema turquoise... dia cakap nak lebih kurang macam tu...


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin