Pages

May 30, 2016

Filem Wall-E dan Anak

Kebanyakkan cerita filem memang memberi kesan kepada hero soleh Fq, ada yang untuk kebaikkan. Antara filem-filem itu ialah cerita Wall-E dan Frankènweenie.

Cerita Wall-E mengisahkan robot membersih sampah di masa depan di mana bumi hanya di penuhi dengan sampah saja. Tiada kehidupan lain, manakan boleh ada kehidupan kerana tiada oksigen oleh sebab tiada sebatang pokok pun.

Dalam membersih tu ada jugak sebuah lagi robot bernama Eve yang menjadi kawan kepada Wall-E. Macam-macam juga dijumpai oleh Wall-E, tetapi yang paling penting perjumpaannya ialah sebatang pokok. Pasti ia tak melepaskan tanggunjawabnya untuk menjaga pokok itu walau pada mula mendapati ia sesuatu kelainan.
Ya pokok itu juga ialah misi Eve untuk bawa ke kapal induk dimana captain ini yang berbentuk bulat kerana terlalu duduk tiada senam seperti nenek moyang kerana tiada graviti tidak dapat berdiri dan berjalan. Jadi pokok yang dijumpai dapat mengembalikan kehidupan asal dan normal manusia di bumi ini.

Dari cerita ini Fq suka dengan pokok dan menanam pokok atau meminta satu pokok semasa di pasaraya pada umur 4 tahun.
Dan menanam supaya Wall-E ada lebih banyak tanaman.
Tentang Eve dan Wall-E mencetus persahabatan juga Fq pelajari. Ada juga movie memberi impak berlainan. Mama simpan ja dulu dalam minda, walau dah lama dan Fq masih kecil, pasti dirumus di sini jugak :). InshaAllah. Hampir terlupa pokok yang Fq itu masih ada, kecil tetapi ada anak pokok, bila diberitahu pokok tu ada baby, Fq cakap oh comelnya ahh huh so cute baby.. semua ni expressi dari TV ni.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin