Pages

October 23, 2014

Mariah Carey Ticket

Saya dah pergi konsert Mariah Carey bertempat kelas pertama tetapi konsert Mariah yang pertama di Malaysia bukan yang baru :) Tiket dibelanja untuk saya dan adik, terima kasih kerana memahami kami dua beradik meminati Mariah. "I can make it through the rain" :)

Cerita sebalik tiket Mariah yang saya dapat itu, saya letak ja merata tapi harga tiket tu harga RM500 kut sebab kerusi kat depan sekali. Bila hilang tiket saya gelabah bagai nak rak, saya buat laporan polis. Polis datang, punya la ramai, rasa gerun pula. Seorang dari mereka, intetview saya, tanya suspect, seorang lagi bergerak pantas dengan berus check tapak tangan ke cap jari di semua almari meja, pintu.

Seorang lagi pula minta copy rupa tiket tu, bila diberi tak sanggup lihat sebab pakaian Mariah tu kurang kain, malu juga saya masa tu.

Seorang lagi pula akan ke konsert itu untuk tengok siapa yang akan duduk dikerusi saya distadium nanti. Saya cakap saya nak tiket itu dicari sampai jumpa sebab saya nak ke konsert. Polis kata kena ada suspek kukuh baru boleh siasat. Tak berani la sebut, diantara kami adi beradik, ada la orang asing juga. Jadi saya redha bukan rezeki, kalau fikiran saya masa sekarang lain la saya akan fikir Tuhan melindungi saya dari terjebak ke alam larangankan. ok berbalik, sedih tiket hilang saya ingat nak beli lain duit sendiri, dalam nak beli tu adik pun cakap tiket pasti abis. Saya buka buku terjumpa tiket, punya terkejut, berkelarian ke pejabat polis, buat laporan dah jumpa, ada polis mengeluh sambil berjenaka tak dapat pergi konsert percuma.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin