Pages

February 23, 2016

Tenang dengan Pra-Tahfiz

Semalam saya ada google mengatasi anak tidak mahu duduk di meja makan. Ada menyatakan, setiap individu lain sifatnya ada yang dari dalam perut dah kicking ada yang meniru kelakuan ibu bapa. Jadi hal ini tidak boleh memaksa. Tetapi ibubapa kena lebih kretif dengan setting meja anak itu, dan beri makan secepat mungkin baru biar main pula.


fadya sendiri yang bawa teddy bagi minum, saya suruh la duduk
Saya cadangkan kepada en suami untuk hantar Fadya ke Pra Tahfiz di mana saya nampak perbezaan Faiq dahulu lebih tenang di sekolah pra tahfiz itu. Setahun di sana sudah membuat perubahan hingga rasa terharu dengan Faiq yang lebih bertanggungjawab, caring.

rupanya bawa teddy jalan-jalan pula
Disebabkan bayaran permulaan yuran sudah dibuat saya akan survey camp cuti sekolah berkonsep tahfiz ni. Yang sebenarnya sekolah sekarang yang Fadya pegi ni adalah sekolah satu-satunya yang mengambil budak umur 3 tahun. Ada buku ada exam semua. Fadya juga faham mahu dapat 3 star untuk latihan yang diberi guru, jika tidak dapat dia sedih. Dia nak belajar supaya dia dapat 3 star cuma tidak duduk lama di tempat makan. Sekarang dah ada pra tahfiz umur 4 tahun, rasa berminat la.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin