Pages

November 10, 2021

Cabbage Roll with curry puff fillings | Kobis gulung dengan inti karipap

Bahasa dan video seminit di bawah :) 

English version and one minute vidro below :) 


Missing of pastry food. | Rindu makanan pastri. 


Eat the fillings without crust. | Makan inti tanpa kulit pastri.


I've been thinking of curry puff or chicken pie. Since I take vege more so, I rolled minced chicken with carrots and black pepper in cabbage leaf.


Fitst off, prepared the fillings which consists minced chicken, onion and carrots. Cooked it and put aside.


Then steamed the cabbage, let it soft for easy rolling. Once cooked, bring it out and lay flat. Put the cooked minced chicken  on it at the edge. Roll the cabbage like spring roll. That's it, done to eat. Hang on, since all the salad is finished, I cut orange, dates and figs to eat with. 


The taste of the rolls were not like pastry roll but the mind set it as healthy taste so it was nutritious and delicious:) 


Happy Wednesday❤️


Saya memikirkan samada untuk makan karipap atau pai ayam. Oleh sebab saya memakan sayur sayuran, saya mengulung inti karipap daripada ayam, lada dan lobak merah dengan daun kobis.


Mula mula, saya sediakan inti karipap yang terdiri daripada daging ayam cincang, bawang dadu dan lobak merah. Saya masak dan simpan. 


Kemudian saya kukus daun kobis untuk melembutkannya supaya mudah untuk digulung. Apabila sudah masak, saya keluarkannya dan letak rata. Kemudian letakkan inti karipap disatu hujung daun kobis itu dan gulungkan macam buat popia. Macam itulah caranya....Bila  Stok salad telah habis. Jadi saya pun memotong buah oren, kurma dan buh tin kering untuk dimakan bersama. 


Rasanya taklah seperti pastri gulung tapi tetapkan minda yang ia rasa untuk kesihatan, maka rasanya sedap dan berkhasiat :) 


Salam Rabu❤️


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin