Pages

August 6, 2014

Matlamat / Goal

Saya sudah mula bekerja. Saya adalah Pemegang Perniagaan Berdikari iaitu perniagaan Amway. Saya pilih untuk membina perniagaan ini kerana ingin memiliki pendapatan pencen dan pendapatan lebihan yang ditawarkan. Dengan cara ini kekufuran yang
 Raya 2014
berpunca dari kemiskinan akan terhampus. Saya berharap membina perniagaan ini sambil beribadah. Bersyukur kerana sudah mengguna produk amway bertahun-tahun lamanya dan menjadi seorang ahli yang memperbaharui keahlian sendiri tanpa disuruh.

Ada yang mengatakan membina  perniagaan untuk menambah pendapatan lebih baik dari berjimat.  Saya berjimat dengan memotong rambut sendiri dan memakai pakaian raya yang recycle, tetap ingin mempunyai pendapatan yang boleh memilih pilihan yang diberi seperti sekolah swasta atau tidak untuk anak-anak.

Yang saya amalkan tiada foto lama atau kebendaan yang telah tercapai masa lalu untuk saya bergantung hari ni. Tetapi sesetengah masih perlu. Matlamat untuk mendapat kebebasan kewangan untuk memajukan umah patut dilakukan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin