Pages

July 7, 2014

Iftar beramai 2014 di Restoran Serai, Empire.

Ada hari letih sangat, emak saya selalu berpesan, bila letih, rehat dulu nanti sambung bukan berhenti terus. Sebab tu  emak kerja sampai pencen tapi ada jugak dia ambik cuti tanpa gaji. Matlamatnya untuk menikmati gaji pencem. Kalau dia berhenti mungkin ada rezeki lain...katanya..

Fadya dengan bag telekung dijadikan beg tangan  
Hari sabtu kami di jemput ke majlis buka puasa di Serai, Empire, Subang Jaya. Saya dan hubby menjemput emak bapa untuk pergi sekali. Masuk mereka dalam kereta,  emak cakap, nak rehat saja nanti. Bapa tanya pula hari ni you buat apa, letih fsangat..Emak kata takpa la kalau you tak nampak, kena puasa cakap jugak...Saya pun  sambung, memang nak relax relax hari ni dan buka puasa. Saya bawa buah tangan untuk host, sebagai tanda terima kasih kami dijemput.

Seperti biasa saya kalut skit dengan budak-budak mana ada boleh relax menunggu masa pun. Faiq nak mainan,  Faiq cuma cuba nasib saja kali ni sebab papa dia dah terangkan mainan ni kena bole pasang, tukar2 macam transformer tu baru seronok main. Faiq ni pengumpul mainan. Saya pesan robot dengan raksasa berkawan bukan bergaduh. Jadi biasa dia beritahu robot selamatkan raksasa dari jerat apa tah.

so kami dapat duduk dengan aman jugak la, walaupun asyik bagitau Faiq kawasan awam tak boleh bising semua,  dia jumpa seorang budak perempuan cantik macam artis Siti zaleha umur sama Faiq 4 tahun. Faiq diam dan malu-malu..tenang la seketika..lepas makan cerita lain pulak bising balik. Alhamdulillah enjoy sangat betiftar bersama-sama keluarga dan rakan-rakan, cuma tak da bubur lambok ja hehe eeee tengokkk patut bersyukur :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin