Pages

April 14, 2016

bangku membantu


Bangku yang dibeli dari Ikea ni hanya untuk budak-budak duduk main atau menulis. Dari perspektif anak-anak bangku ini ada berbagai kegunaannya.

Bangku ini boleh di jadi meja, seperti Fadya masak roti (virtual) dalam tablet tu. Pun di letaknya atas kerusi.

Kaki bangku di jadi pedang star was tak da pic pula tetapi pedang mainan ada tetapi sebab beli satu je jadi Fadya pegang kaki bangku jadi pedang.

Sejak Faiq berdikari ni pun, bangku ini di jadikan tangga untuk petik lampu bilik air dan juga bukak shower di dalam bilik mandi, yang ni memang bersyukur Faiq buat sendiri, tetapi terdetik juga sayu, dulu meminta mama tolong itu ini. Macam fadya pun ambil baju pilihan sendiri cuma naik atas bangku ja.

Bila tengok bangku ini di jadikan monopod tu lagi terkedu tak mungkin anak sendiri saja yang pandai pasti anak-anak lain juga.

Ia dijadi tempat main tu biasa la seperti Faiq buat tingkat platform bermain superheronya. Gambar yang dijadi robot pun ada. Rasa cute jugak kan.

Kekretifan mereka tak di sangka kadang tu. Mama ni nampak pun tak perasan kadang tu, fikir 2 kali juga nak ambil gambar ke tak,  cuba ambil kalau sempat inshaAllah.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin