Pages

July 8, 2014

cerita-cerita yang releven / perkahwinan/ ajar anak

Emak bercerita yang bapa mahu "tupperware" biskut yang air tight, emak kata memang ada tapi biar dalam bekas yang dari kedai tu pun ok boleh tahan jugak. Bapa duk takut biskut masuk angin, emak kata "nanti i makan, u makan habih la" lagipun u enjoy makan biskut tu lagi bagus sebab ramai yang dah masuk dalam "tupperware", yang kita duk sibuk cari tupperware untuk biskut.

Emak saya berpesan masa Faiq baru lahir, kita ni ibu ajar anak bukan anak ajar kita..jadi menyusu,,4 jam lagi baru bagi pulak, elok untuk ibu elok untuk perut anak jugak, rehat.. saya pun cari jalan,  bila Faiq nangis saya bagi air, Faiq masa baby dah pandai komunikasi, bila bagi air, dia batuk, bagi susu dia ok..

Kakak saya cakap jaga anak-anak dia masa dulu senang ja, bila jalan anak dia yang 5 tahun dan 3 tahun mahu jalan betul betul tepi mummy mereka, tak lari mana sebab dah bagi amaran, mereka  strict juga..jadi saya pun cakap tolong la bagi tips macam mana nak Faiq tak lari...anak buah saya iaitu anak kakak saya yang dah besar cakap "kami dapat message (pesanan amaran tu sebab tu kami faham tak boleh lari. oh kena bagi isyarat kat Faiq bahawa lari ada denda ka..mereka dah terlambat..

Semalam Faiq cakap dia tak mau honework, saya tanya kenapa, sebab menulus
menyakitkan jarinya kerana pensil keras,,tu daya cakap jangan tekan sangat...
Faiq lukis muka dia pun dia cakap mama tak payah beli lagi topeng spiderman sebab dia lukis terus atas muka..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin