Pages

March 18, 2013

Hijab, hidayah, heart

I wonder why its not easy for me to wear hijab like Allah ask me to, didnt I pray enuf for Allah to grant me hidayah to wear proper hijab and clothings. Has taufiq hidayah come near but my heart pushes it away. Shame on me, pity myself.
Muslimah, mukmin, may
with love,
babY
 
 
 
 
solution, solehah, solace,

increase, interesting, InshaaAllah

Adoi, bila tengok the increament tu, rasa menarik sangaat, bersemangat, mesti bersungguh-sungguh berusaha, definitely achieved InshaaAllah.

It takes time and money to make money haha..


cool, calm, coihhhh dapat...
with love,
babY

mahu, mohon, makbul

Bila saya mahu sesuatu, saya akan memohon doa didalam sujud, berusaha tu bila sudah dikurniakan jalan usaha yang terbaik untuk saya biasanya Allah yang tunjukkan, dalam doa juga biasanya saya akhiri dengan "Hanya Allah sahaja yang boleh berikan apa yang saya mahu dan dengan Allah jua saya meminta".

Saya akan berusaha bersungguh bila ingin sesuatu, saya akan tahu sendiri kenapa saya mahu, kalau tak dapat tu, saya akan rasa sedih atau tidak, kalau tak sedih tu, susah sgt nak dapat haha...kalau sedih tu, InshaaAllah dapat, tapi biasanya fikir dapat sebab itu satu doa, bila fikir tak dapat tu, kita ada jalan lain untuk atasinya, opps tak nak fikir itu biar fikir dapat, positif ja hehe... Keinginnan yang mendalam tu sangat penting, rasa tuluslah dengan keinginan...terus-teranglah dengan orang terdekat bahawa ianya sangat terdesak hingga ke hati, projek yang penting dalam seharian hidup, baru la termakbul doa tu...ini pengalaman sayalah. So saya ingatkan diri kena doa, solat dhuha bila kesempatan, solat hajat pun, inshaaAllah keinginan bermain didalam fikiran dan berdoa sentiasa.


nikmat, nikmati, niat, haha...belum dapat lagi visi nak enjoyment, boleh enjoy dengan intention yang betul hehe..
with love,
babY

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin