Pages

May 16, 2023

Sausage ala Famous cafe Dave's Deli | Hidangan Sosej Ala Dave's Deli | Squirrel at the window

Assalamualaykum / Peace be upon you


Versi Bahasa dan video pendek di bawah / Bahasa version and short video below

Adik prefers chicken rice, so made butter rice kind of similar/ Adik gemar nasi ayam, jadi buat nasi mentega macam seakan. 

While preparing, we saw Squirrel came to visit at the window / Semasa menyediakan hidangan, ternampak Tupai datang bertandang di tingkap. 


Yellow rice is kind of special with chicken sausage. 'Outing feeling' meal or weekend serving in a lazying fashion. Homemade, thus some efforts required first to feel relaxed at the end.


Pan fried sausages, steamed rice with butter, cooked mushroom sauce, baked vege, are inspired by dishes at Dave Deli restaurant


At Dave Deli, it serves sausage footlong with mashed potato or fries. But for at home we did butter rice instead


By the way, I'm surprised to see a squirrel climbed at the grill. It's been sometime, and we hardly see any squirrel coming in close, not sure whether we're too busy to realise or they just don't appear.


That's it, the story of home, lunch and cute visitor­čÉ┐️ Thanks for reading and watching. Appreciate your visits everytime­čą░


Happy Tuesday­čĺ×


Nasi kuning jadi istimewa bila di saji dengan sosej ayam. Hidangan makan seperti di luar pada hari minggu dengan gaya bermalasan. Buat sendiri ni kenalah bertenaga mengendali hingga selesai barulah rehat. 


Masak sosej dalam pan, kukus nasi dengan mentega, masak sos mushroom, panggang sayur dalam ovenInspirasi dari Restoran Dave Deli. 


Di Dave Deli, ia menyajikan sosej jenis sekaki panjang bersama ubi lenyek atau ubi goreng. Kat rumah kami buat nasi mentega jer. 


Tula, terkejut pula ternampak tupai panjat besi tingkap. Dah lama tak nampak tupai, samada kami tak 'dan' nak perhati kat luar atau mereka ni selalu menyembunyikan diri. 


Itu jer, cerita dari rumah, makan tengahari dan tetamu comel­čÉ┐️. Terima kasih kerana menonton dan membaca. Sangat menghargai kehadiran awak semua­čą░


Salam Selasa­čĺ×

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin