Pages

April 1, 2016

Syukur....adalah Solusi

Ni dari buku "The Magic" menyatakan bila bersyukur atau berterima kasih sahaja akan bertambah apa yang kita mahukan..

Di dalam buku ni pun ada petikkan Surah Al-Quran

"Demi sesungguhnya jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatku kepada kamu, Surah Ibrahim14:7"

Saya ada tiga buah buku dari penulis yang sama, cuma magic belum abiskan lagi sebab saya bagi emak baca dulu supaya dia explain kat saya hahaha...

Tula bila tak da duit bagaimana la nak bersyukur... kena besyukur juga duit seduit dekat mesin basuh tu ke terima kasih kerana dengan duit  seduit boleh jadi satu juta, tak cukup seduit dah baru RM999999...atau syukur duit atas meja duit sen-sen tu ke atau duit kemarin seratus tu ke...ingat balik yang ada saja, yang tak da tak boleh ingat ..adoi...

Ok  (ok pulak, saya tak bagi anak sebut ok sekarang ni saya suruh mereka biasakan InshaAllah, Alhamdulilah) InshaAllah sedang bersyukur duit dalam purse saya tu...yang kawan saya cakap purse tu dah berkulat, tukar la.. purse tu dah isi beribu-ribu keping duit..ada duit tu..bersyukur :)

Bersyukur itu penting sampai buku tu berjudul " Magik"...InshaAllah..Bersyukur kepada Allah yang memberi. Hanya meminta dari Allah, Hanya Allah saja yang boleh memberi.

Contoh rumah tak banyak tingkap, bila bersyukur Tuhan bagi idea...letak pokok hidup kat tepi tu,, letak kotak-kotak rak hiasan di isi dengan bekas janjan..seperti keropok, sebelahnya bekas lada hitam garam, sebelah lagi tisu macam kat kopitiam, cermin ala tingkap :)) Selamat bersyukur.

Decor berfungsi, keropok, garam lada, tisu, capai ja menambah rasa, kunyah sambil gebang, tarik tisu lap mulut :))
Alhamdulillah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin