Pages

January 18, 2016

Tiga Lalat Calendar Giveaway

 
UNTUK pertama kalinya dalam blog tiga lalat yang ini, penulis ingin membuat mini giveaway sebagai menghargai pembaca blog penulis yang biasa-biasa ini. Kali ini, penulis akan memberikan 4 kalendar 2016 yang direka sendiri oleh penulis dengan gambiran-gambiran yang pernah memenangi peraduan dan memasuki majalah fotografi. Cara-cara: 1- Follow 2 blog penulis: blog "Tiga Lalat" dan blog "A Postcard I Want". 2- Buat satu entri bertajuk "TIGA LALAT CALENDAR GIVEAWAY" 3- Tinggalkan pautan entri di ruangan komen di bawah. 4- Kopipes (baca: Copy and paste) banner di bawah ke dalam entri: 

Terma & Syarat 1- Terbuka kepada blogger yang tinggal dan beralamat di Malaysia sahaja. 2- Merupakan follower dua blog "Tiga Lalat" ini dan "A Postcard I Want" itu. 3- Pemilihan pemenang 100% terletak ditangan penulis 3lalat tanpa prejudis, sebarang surat ugutan tidak akan dilayan. 4- Pemilihan 4 pemenang adalah berdasarkan 2 kategori: 2 secara rawak dan 2 entri yang paling menarik dan kreatif menurut firasat penulis. Jika tiada entri menarik, penulis berhak memilih secara rawak sahaja. 5- Kalau penulis dapat kesan sebarang tipu helah, muslihat dan penipuan, penyertaan akan terbatal serta merta. 6- Hadiah (kalendar) adalah seadanya dan tidak boleh ditukar dengan wang ringgit atau ditukar dengan diri penulis (kowser uools) atau apa-apa sahaja. 7- Hanya seorang blogger saja boleh memenangi satu hadiah kalendar walaupun dia ada banyak berjuta2 lemon blog yang lain. 8- Penulis berhak menukar cara-cara dan syarat mini giveaway ini. 8- Tarikh tutup penyertaan: Isnin malam Selasa | 18 Januari 2016 | 12.00 tengahmalam (jam penulis). Blog bukanlah hakmilik kekal.

JOM JOIN :)

rumah bersih lawan rumah cantik /tazkirah

me mop lantai 
Hari isnin ni bole la fikir benda hobi ni, mengemas, mendekor kan. Membersih adalah salah satu terapi juga, lega bila dah selesai. Bukan itu saja, ia juga satu senaman. Bagi saya pula ia satu perbuatan dari perasaan kesyukuran. Tunjukkan. Kalau biarkan terlalu terang tidak bersyukurkan. (Obviously) Hehe pandai pula BP bertazkirah. Pesanan owner tempat dalam pic ni dibawah..

Okla saya ni nak cari photo untuk memberi inspirasi untuk dicatitkan disini. Kenapa ambil gambar tu bermakna sangat ke? Pasti ambik foto bukan senang nak dapat view KL tu hehe.  Yang tersirat di hati memang saya rindu tempat ni, tempat ni la perjumpaan business dibuat. Saya mop lantai sebelum meeting bermula. Kalau owner tempat ni baca blog saya, Memang beliau kena tahu la kami rindu. Baru ni ja beliau contact saya, nak bagi telekung, minta alamat, syukurkan ada rezeki tahun baru ni. Tula patut bersedekah baru la boleh ada tempat macam ni, memang owner  tempat ni pesan dekat saya, setiap hari bersedekah, beliau letak dalam balang dulu, sedekah pun tak perlu banyak tapi selalu. Seingat saya seringgit dua ringgit dalam balang dulu. Berbalik kepada dekor lebih baik bersihkan dulu, nanti cantiklah. Bukan kemas, bersih, kemas rumah chek letih, anak-anak cakap mainan nak tengok tv la. Nak study sama la...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin