Pages

March 19, 2016

Green Trip | Makan Angin

Amboi tiru life inspired channel dan astro channel ni, simple je pengembaraan mereka. Singgah di manapun berborak dengan local people. Ada kawan saya pun ambik foto dengan cashier, waitress. Saya baru cuba tegur juga dengan penduduk di tempat yang saya lawati. Di Gerai jualan, saya bertanya kakak duduk di mana, beliau jawab berdekatan sini ja, pisang goreng baru ke ni, tak baru sangat beliau beritahu..saya sambung lagi sedap nampak buah pelam tu dan buah jambu tu, kuning elok ja pelam, beliau mesra saja bagitau pelam di celup warna bagi menarik.

Saya ambik air tin saja untuk menolong dulu. Saya dapat agak bua-buahan sekarang ni di letak ubat penahan sebab saya tengok buah epal tak hitam-hitam, ni dah lama sebab masa Faiq kecik, cuma makan epal ja, terjumpa epal yang dipotong tetapi was-was, sekarang teringat buah epal tu. Sekarang dah makan pisang. Fadya makan semua buah, pisang ambil sampai dua :)

Semasa berkenalan dengan seorang yang menolong jaga Fadya, beliau juga singgah beli ubat tahan untuk masakan pengusaha kecil-kecilan.

En hubby cakap quantiti yang skit tidak memberi efek, tetapi semasa bershopping di pasaraya saya nak beli susu dalam kotak  amoi tu cakap beli yang boleh bancuh la sebab ada ubat tahan dalam minuman dalam kotak, minuman tahan di sini orang yang minum pegi dulu, aii seram dengar. En suami kata susu pasturised tak letak ubat tahan mungkin yang berperisa tu ada coklat itu mungkin ada. 

Green trip yang creepy pulakkan saya cerita ni. Bersederhanalah dalam permakanan. InshaAllah.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin