Pages

September 5, 2014

petua / tips baby girl

Dah cakap bab anak beranak ni dan dapat komen blogger Julia pun inginkan baby girl kan..biar saya kongsi di sini, Rasa malu pun ada juga, tetapi lebih elok kongsi supaya tak buang masa dan tenaga kan, seperti peringatan blogger Kak Zakie cakap, berdoa itu lebih dari segalanya...

Baru ni pun seseorang yang rapat dengan saya bertanya, bagaimana boleh saya dapat anak perempuan?
Kebetulan saya pun tanya seseorang juga soalan yang sama, syukur beliau beritahu jawapan yang tepat dan tak berlapik pun.. Beliau cakap kena aktif 2-3 hari awal hingga hari subur. Jadi jika peram dan aktif hari subur, lebih berat dapat boy. Beliau ni dengan orang sekelilingnya ni memang ikut perancangan dalam hidup mereka, sebab tu saya berani tanya beliau :)

Lepas borak pendek dengan beliau, saya google, memang penulisan dalam inggeris memang mengatakan demikian.

Bila Faiq nak masuk setahun, saya mula tunjuk minat pada anak perempuan ni, tegur anak perempuan, suka2 pink, saya mula berdoa, pertama saya borak dengan emak minta emak doakan... biasala beritahu emak, emak suruh saya besarkan Faiq dulu, enjoy dulu.. macam-macam la kan untuk mengelakkan saya kecewa...tapi saya dah buat keputusan hanya untuk mencuba bukan terus dapat kan  tetapi  cuba dengan cara betul juga ... tak sangka dan Alhamdulillah Faiq berumur 1 tahun 9 bulan Cik Fadya pula wujud  :)

Petua lain tu, makan sayur, tidur mengiring, saya cuba juga...susah nak terangkan juga sebab dalam merancang, Allah kurniakan...rasa logik juga...waktu2 sedemikian...permakanan pun main peranan, cuba google lebih detail.
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin