Pages

April 3, 2016

Maha mendengar dan memberi rezeki

Macam terkejut sangat bila saya dapat mesej dalam perbualan tentang roadtax kereta parents saya. Soalan saya pun tentang pelancungan sebab fikir nak melancung, permintaan pun ingin melancung dalam entri ini - ikhlas-dalam-meminta.

Tiba beliau hantar namecard nya tentang travel /pelancungan. Memang sebelum ni saya tahu beliau dah nak tukar karier dan ingin buat business di luar negara. Bila beliau ke luar negara beliau cakap nak jual belacan, seperti biasa saya akan cakap good nanti maju saya pergi sana melawat.

Rupanya beliau dah ada business tours/melancung terus berlokasi di Perth. Saya minta beliau buat quotation sebut harga ke ostolia untuk 4 hari kira kalau cuti pun cuma 2 hari ja kan. Tengok beliau dah nak kena ke eropah business makin maju tu.

Tetapi itula dalam post yang lepas saya minta nak travel melancung ke luar negara, sekarang Allah telah beri jalan mudah kerana adik kawan saya yang buat business tours di australia. Saya pun response positif ja minta beliau bagi kosnya. Lepas tu baru teringat semasa makan tengahari dengan en habibi. Laa saya tak minta duit untuk melancung dalam doa saya. Terkapai-kapai kejap.

Kenapa tak dapat duit untuk travel pun, sebab tak sebut duit tapi nak melancung, kenapa. Kerana malu nak straight to the point betul tak.

Hari ni saya minta dari Allah yang saya mahu RM5 juta. Ameen:) untuk travel untuk education anak-anak dan lain-lain misc :) InshaAllah, Alhamdulillah.

Grateful healthy attitude remains...mind physically..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin