Rasa serunding orang Terengganu sangat puas hati untuk seisi keluarga, sederhana pedas, sedap secukup rasa. Texture atau kehancuran serunding yang sedang-sedang menambah selera untuk berbuka atau bersahur.
Bersyukur blogget NA tercetus untuk membuat homemade serunding. Kerana dengan kenalan muslimah sendiri, untuk menghidang kepada keluarga pun senang hati. Harga pasti berpatutan, isiannya juga banyak boleh bertambah untuk berhari-hari. Sudah cuba pasti hendak lagi, sila dapatkan info dari empunya diri info lebih lanjut klik di sini Asam Garam Kehidupan dan juga boleh buat tempahan berbagai jenis serunding rasanya dengan tinggal komen di blog beliau sahaja, dapatlah berhubung :)
Maaf gambar kurang jelas dicrop untuk nampak texture isi serunding |
Sedap tu makan dengan nasi panas2..mesti bertambah-tambah makan
ReplyDeleteAlhamdulillah rezeki:)
ReplyDeleteKakak pernah menikmati serunding yg sama BP.
#sukatengokgambarheadersweet
serunding makan dgn nasi sedap...
ReplyDeletedengan roti sedap...
yum yummmssss.....
sib baik dah habis ganti posa lalalalala...
feberet akak gak ni...dapnye dapat makan dgn nasi impit...yum2
ReplyDeleteSedapnya serunding. Setiap thn mil buat serunding. Sy la si tukang kacau serunding tu smpi masak.
ReplyDeletePANDAI NOR AZIMAH BUAT SERUNDING DIMAKAN DGN KETUPAT NASI R PULUT MSTI SEDAP SGT TU.
ReplyDeleteSerunding sedap juga dimakan dgn roti. Kat rumah kak Zai memang selalu ada serunding.
ReplyDeleteMak pun dapat jugak BP...
ReplyDeleteTak terbalas budi sampai sekarang....
Unyung mak dikelilingi dgn sahabat sahabat yg baik lagi rajin....cuma diri sendiri jer belum jadi rajin hihi...
Mesti cuba ni,,, mmg berhantu serunding ni..
ReplyDeleteMkn dgn roti fev...rasa cepat2 nk cari serunding la
ReplyDeleteserunding ni kena dengan kerupat pulut wow mabeles.hehe
ReplyDeleteEh, eh...baru terbaca yg ni, hik hik...malu, tapi bole gak sape nak tempah saya buatkan, tq Fair, promosi percuma ni
ReplyDelete