Bahasa dan video seminit di bawah:)
English version and one minute video below:)
Overnight oats starts at late evening. Making chocolate sauce from scratch out of cocoa powder instead of melting the cooking chocolate bar. This to avoid dissappointment when scooping the hard cold chocolate in the oats at the morning. As so, the recipe is simple yet liquidifying shiny chocolate still.
Choc sauce ingredient
1/2 cup cocoa powder
3/4 cup water
Less 1/2 cup brown sugar
1 tsp vanilla
Layer up with soaked oatmeal, comforting & much fuelling morning energy.
Love greetings to all, may you all be protected always ❤️
Overnights oats mesti disediakkan dari malam. Kan oats semalaman namanya. Buat sendiri sos coklat dengan serbuk koko dari cairkan bar coklat masak. Ini hanya untuk mengelakkan dari kekecewaan di pagi hari mengorek coklat yang keras kong sejuk beku dalam oat😅. Jadi resepi mudah ini, coklat kilat meleleh menjadi. Alhamdulillah
Sos coklat
4 Bahannya
1/2 cawan serbuk koko
3/4 cawan air
Kurang dari 1/2 cawan gula
1 sudu teh vanila
Masak air, campur semua bahan, kacau hingga pekat. Lapis oat dengan coklat hingga penuh jar. Sangat menyelerakan, memberi tenaga dari awal pagi.
Salam sayang semua, didoakan kalian didalam lindunganNya. Baca surah Inshirah. InshaAllah.
Selamat berpuasa bagi yang berpuasa❤️
ReplyDeleteWahhh nampakkk sedap dan menyelerakan lah! Cara nak buat punn senang aje. Hehehe
ReplyDeleteSedap overnight oats. Dulu rajin buat letak buah. Letak chocolate tak pernah lagi. nanti boleh cuba.
ReplyDeleteBilalah hendak cuba buat? Hehe.
ReplyDelete