Bahasa dan video pendek seminit di bawah :)
English version and one minute video below :)
Brinjal and green chilli | Terung dan cili hijau
Simple preparation | Mudah penyediaannya.
I supposely need to go out for groceries shopping yet I hesitated and not sure why. Since the brinjals that I got were too small and not so fresh, I was determined to go out and buy at the shop.
I also wanted to order green capsicum but hit green chillis instead. So I made up my mind to grill it too.
With a little bit of olive oil and cut the brinjal into two halves as well as chilli too. I left them about 3 minutes on each side until it has softened evenly grilled.
On the plate, I sprinkled cheese and cut black olives for garnish.. And have it all for my breakfast.
Happy Wednesday❤️
Sepatutnya saya sudah mula keluar membeli makanan basah tetapi masih berlengah tak pasti kenapa. Sejak dapat terung bersaiz kecil dan tak sesegar seperti selalu, bertekadla juga untuk keluar beli sendiri di kedai.
Saya nak buat pembelian capsicum hijau sebenarnya tetapi tertekan cili hijau, jadi saya panggang cili hijau itu sekali.
Dengan sedikit minyak zaitun dan potong kedua dua terung dan juga cili menjadi dua belah. Biar dalam pan 3 minit kedua dua bahagian, lembut elok dan jadi sekata panggangannya.
Di atas pinggan pula, saya tabur keju hancur dan potong buah zaitun hitam untuk hiasan. Dan... makan semua tu sebagai sarapan.
Salam Rabu❤️
Makan banyak sayur untuk sarapan.
ReplyDeleteSelamat menikmati sarapan enak.
Yummy! :)
ReplyDeleteWow so impressive!
ReplyDeleteA good & healthy breakfast makes you day :
I only like tempura eggplant and eggplant fritters 😆
ReplyDeleteKita hanya mampu tgk je orang lain makan , seronok hehehe
ReplyDeleteI haven't had eggplant in a long time, when I had a garden I would grow the small varities-sounds delilcious
ReplyDeleteMe gustan las berenjenas hare la receta. Te mando un beso
ReplyDeleteA very healthy and delicious recipe! I love the plating too.
ReplyDeleteSe ve delicioso pero no me gustan las berenjenas. Saludos.
ReplyDeleteSedap juga diolah macam ni. Paling ringkas hidangan terung, saya suka bakar. juicy isi dalam dia.
ReplyDeleteSelamat menjamu selera. Unfortunately saya kurang suka terung
ReplyDeleteTerung memang kegemaran saya. Selalu lepas bakar tu, isinya saya carik-carik baru letak keju dan bahan lain sebelum dibakar semula. Jadilah piza terung :)
ReplyDeleteIs this breakfast, lunch or dinner? Looks amazing. Green chili - is it spicy?
ReplyDeletemakanan sihat
ReplyDeleteit looks absolutely stunning:)
ReplyDeleteterung my peberet. kalau bakar lepas tu buat kuahnya cili api campur bawang bubuh sikit kecur dan dibubuh santan pekat...emm yummy
ReplyDelete