Pages

Pages

January 24, 2016

Faiq DIY mainan

Menghiasi rumah terlalu padat menjadi rumah gelap. Tidak begitu air atau berangin suasananya. Pasti ramai yang menyukai cahaya luar masuk ke dalam rumah. Cahaya luar tu lah asset yang termahal tau hehe... Saya akan cuba tungkus lumus ubah perabut untuk dapatkan cahaya ini. Tak kira la rumah macammana pun ye, pasti ada tingkap, usaha yang pertama ialah langsir yang cerah tak perlu jarang untuk menjaga privacy sesebuah keluarga tetapi cahaya dapat menerusi untuk mencerahkan kediaman.

Saya lebih gemar membuka pintu bila nak bersarapan. Bila pintu terbuka ada saja agenda masing-masing oleh penghuni rumah ni. Kami duduk di meja makan untuk menjamah apa yang ada tetapi budak-budak terus keluar menikmati alam di bawah awan. Bukan setakat mengambil angin luar saja, tetapi mengutip kayu api untuk di buat unggun api , bon fire sambil merayu please please to keep us warm. 

Belum makan lagi dah terpaksa menggunakan tenaga untuk mengajak makan dulu, basuh tangan sebelumnya, menjemput masuk dan sebagainya..itulah dikatakan family first kan. Berada di bawah awan ni sangat nyaman. Rasakan samasa menyidai baju diampaian pagi-pagi. Kalau tengahari Faiq kata panas macam kat padang pasir masa kat parkir semalam, saya catit ja la di sini, he said its very hot like in the desert. Saya tanya macammana dia tau, dia cakap dia tau la..:D. Post menarik sebelumnya terikat vs freedom

3 comments:

  1. Selamat berhujung minggu...kita perlukan satu suasa yang selesa biarpun sederhana..

    ReplyDelete
  2. Memang seronok jika rumah mendapat pengudaraan & cahaya yang baik, memberikan kesihatan kepada seisi rumah kan

    ReplyDelete