Pages

Pages

July 7, 2020

sarapan dan lunch


Persediaan dalam semua situasi termasuk penyediaan makanan. Ready inshaAllah steady.

Fikir hijau dalam permilihan bahan-bahan, bagi tujuan pula, pasti untuk lebih ringan badan, kenyang agar tenang dan memberi tenaga.

Sesekali ada tolak ansur, cincai juga makan roti mentega kaya kerana kononnya semua bergantung kepada ketetapan minda ni,  rasa sihat, sihatlah tetapi tak sesegar rasa. Didik diri semula, Bangun, mula lain. Capai hijau, potong potong pagi pagi baru Warna warni sarapan hari ni. InshaAllah

Sarapan apa yall arini😊 


InshaAllah waktu tengahari pun cuba2 lah
menikmati hijau segar dengan pandangan dan dlm hidangan. Sarat dengan serat.

Pilihan mama, sayur yg diutamakan. Sumber vitamin C,  asid folic. Dalam sayur atau buah dikonsum oleh individu yg memerlukan,  hanya mencari vit c dan potassium. keraplah mengamalkan fruit n fiber ni.

Biar rasa asal dari sedap yang ditokok tambah. (Masih mendidik citarasa kearah itu). Moga mama beristiqomah, adik tahu mama makan lebih vege sebelum, tapi baru2 ni dah terbabas, bangkit perbetui balik prinsip. More green sekurangnya letak satu keputusankan agar jadi kegemaran. Babitkan anak-anak juga.

Makanlah dari benda-benda yang baik (yang halal) yang telah Kami berikan kepada kamu, dan bersyukurlah kepada Allah, jika betul kamu hanya beribadat kepadanya. (Al-Baqarah 2:172)