Pages

Pages

January 23, 2016

beriadah | outing

Mama on the sand under the sun duk tengok budak budak bawah pokok, coeh Faiq lari dengan tempias pasir ke muka
Rehatkan minda dengan berbagai cara sekarang ni, bergantung kepada perspektif individu. Saya lebih suka yang percuma haha... dan tidak berplan. Bawa diri masing masing pergi. Tapi cara saya ni nampak macam senangkan. Sebenarnya pakaian budak-budak sudah disediakan didalam kereta. Sistem isi balik, bila dah guna :)  Baru ni ada yang berpesan letak sekali kain pelekat, thats something. Kira efektif ni. No bigger deal. I can do it ! Tambah kain batik saya juga :D  Tak heranlah Faiq cakap kereta tu caravan. Kadang nak yang lebih besar lagi, nak yang ada katil. Bukan senang nak senang kan..

Redup the secret randevous
Ok bila decide ja nak pergi, ada conflict interest la, abang nak jungle yang adik nak sand castle. Biasa si Faiq tolerates saja  tapi nak say something jugak. But saya pilih tempat yang ada pokok juga, so dua dua happy. Walaupun dalam hati teringin nak ke theme park, memandangkan umur yang tak cukup, ini tak bole naik lagi,  tinggi tak cukup lebih baik simpan dulu. Tapi mungkin nak pergi indoor theme park, warm up first in a cooler place. Ya nak ke taman tema bertutup dulu sebagai perkenalan :)

3 comments:

 1. me like unplanned! rasa surprise gituu.. hehe..

  ReplyDelete
 2. Bagus juga buat mcm tu pakaian tersedia dalam kereta, bila ke sesuatu tempat tak perlu lg tergesa-gesa nk packing beg..bagus juga nih

  Seronok beraktiviti mcm ni, saya kuga suka yg percuma :-)

  ReplyDelete
 3. Zaman inflasi skrg semua nk yg percuma je, kalo mcm tu cuti bwh pokok jambu my hubby tanam belakang rumah pun bole, masak2, bentang tikar, ajak ank2 makan, what say you? Ha ha..

  ReplyDelete